Η Εταιρεία

Η Εταιρεία Αδελφοί Λανίτη Λτδ. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου των μη αλκοολούχων ποτών στην Κύπρο και ταυτόχρονα δικαιοδόχος εταιρεία εμφιαλώσεως των προϊόντων της The Coca-Cola Company.

Η εταιρεία μας εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 1.040.000 Κυπρίων καταναλωτών αλλά και πέραν των 2.400.000 τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας ετησίως, παράγοντας και διανέμοντας ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων ποιότητας. Η δυναμική μας παρουσία στην αγορά χαρακτηρίζεται και από τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζουμε σε ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ίδρυσης μας.

Η εταιρεία μας

Η Εταιρεία Αδελφοί Λανίτη Λτδ ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1943.
 
Σήμερα η Εταιρεία έχει την έδρα της στην Λευκωσία και διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και χυμών, το εργοστάσιο παστερίωσης του φρέσκου γάλακτος και το εργοστάσιο εμφιάλωσης του νερού Κύκκος.

Εργοδοτεί 320 εργαζόμενους και διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο διανομής με 220 οχήματα και 10.700 ψυγεία που καλύπτουν τις ανάγκες των χιλιάδων πελατών και καταναλωτών τς σε όλη τη χώρα.

Στόχος της εταιρείας είναι να αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα προμηθευτή στην προτίμηση των πελατών της. Για το σκοπό αυτό υλοποιούμε προγράμματα με τα οποία υποστηρίζουμε περισσότερους από 6.500 πελάτες μας, οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα της εταιρείας στους καταναλωτές.

Η εταιρεία μας ανήκει στον Όμιλο Coca-Cola HBC, κορυφαίο εμφιαλωτή της The Coca-Cola Company με όγκο πωλήσεων που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Διαθέτει ευρεία γεωγραφική κάλυψη με δραστηριότητα σε 28 χώρες, εξυπηρετώντας τις ανάγκες περισσότερων από 590 εκατομμυρίων ανθρώπων. O Όμιλος έχει έδρα την Ελβετία και είναι εισηγμένος στα Χρηματιστήρια Αθηνών, Νέας Υόρκης και Λονδίνου.

 

Χαρτοφυλάκιο Προϊόντων 

Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει 182 διαφορετικές συσκευασίες και προϊόντα, με ή χωρίς θερμίδες, από ανθρακούχα και μη ποτά, χυμούς, φρέσκο γάλα και γαλακτοκομικά, νερό, καφέδες, ενεργειακά ποτά και άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας, που ανταποκρίνονται στο μοναδικό τρόπο ζωής του καθενός από τους χιλιάδες καταναλωτές μας σε όλη τη χώρα, από τα οποία το 80% παράγεται στην Κύπρο.

 • Κορυφαία ονόματα στην αγορά όπως Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite και τα mixers Schweppes,
 • τοπικά παραγόμενα προϊόντα όπως οι χυμοί, το γάλα Λανίτη και το νερό Κύκκος,
 • προϊόντα άλλων εταιρειών τα οποία εισάγουμε, όπως Nestea, illy issimo, Monster, Powerade, το νερό Αύρα και τα snacks TSAKIRIS.

Εξετάζουμε διαρκώς κάθε δυνατότητα επέκτασης της γκάμας των προϊόντων μας, με στόχο να προσφέρουμε στους Κύπριους καταναλωτές ένα ολοένα ευρύτερο φάσμα επιλογών. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας.

Βιωσιμότητα

Για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία των στόχων της εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση πρέπει να μειώσουμε τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον και να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Η δέσμευση αυτή της εταιρείας είναι δεδομένη.

Λόγω των συνεχώς εντεινόμενων προκλήσεων στον τομέα της βιωσιμότητας, εστιάζουμε την προσοχή μας σε ζητήματα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα, τόσο για την επιχειρηματική μας δραστηριότητα όσο και για όλους τους εμπλεκόμενους με αυτήν. Πιο συγκεκριμένα:

 • Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων
 • Προστασία κλίματος και ενεργειακών πόρων
 • Συσκευασία και ανακύκλωση
 • Υγεία των καταναλωτών
 • Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού
 • Συμμετοχή των προμηθευτών στις προσπάθειες της εταιρείας
 • Ωφελήματα για την τοπική κοινωνία
 • Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ

Για κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα έχουν θεσπιστεί ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι. Μετράμε και παρακολουθούμε την πρόοδο σε όλους αυτούς τους τομείς με τρόπο εξ’ ίσου αυστηρό με τους άλλους τομείς της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Επιχειρούμε με βάση κορυφαία εξωτερικά πρότυπα και μεθοδολογίες, ο σχετικός δε απολογισμός καταρτίζεται και δημοσιοποιείται με διαφανή τρόπο στην έκθεση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της εταιρείας.